Radiohjälpen prisas för tech-lösning

Publicerad 2024-07-08
Adam Smith 1
Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen mottar Adam Smith Award 2024 i London, Storbritannien. Priset är ett resultat av ett gott samarbete inom Radiohjälpens lilla lag men också med externa leverantörer. Foto: Treasury Today

Radiohjälpen har mottagit Adam Smith Award 2024. Priset delas ut av brittiska Treasury Today Group i London, UK, och tilldelas Radiohjälpen i kategorin ”Bästa transaktionslösning”. Tack vare våra digitala lösningar kan vi stärka Radiohjälpens arbete med att rädda liv och lindra nöd.

Radiohjälpen erhåller utmärkelsen för den bakomliggande lösning som benämns API Instant Reporting, vilken levereras av banken Nordea. Lösningen möjliggör att Swish-inbetalningar på Radiohjälpens konto och under tv-och radiosändningar kan visas på ett enkelt och tillförlitligt sätt, både i tv-rutan och internt för produktionen bland annat tack vare leverantören Viatel.

Även leverantören Sopra Steria bidrar till att säkerställa att lösningen på ett innovativt sätt kopplas till den digitala insamlingsbössan och möjliggör en snabb återkoppling kring de engagemang som startas, tex via Världens Barn. Lösningen används också för snabb återkoppling tex vid sk flashmobs via Swish i Musikhjälpen.

Radiohjälpen prisas i samma kategori som tech-jättarna Paypal och Spotify, läs mer på denna länk.

Best Transaction Management Solution

Radiohjälpen – Kristina Henschen

PayPal – Léa Chotard

Spotify – Jan Lesniewski

Adam Smith Award är en utmärkelse som ges inom finans- och treasury-sektorn. Den delas ut av tidningen Treasury Today och erkänner framstående prestationer inom företagsfinansiering, treasury management och riskhantering. Utmärkelsen uppmärksammar innovation, strategiskt ledarskap och framgångar inom dessa områden.

Priserna delas vanligtvis ut i flera kategorier, inklusive bästa användning av teknologi, bästa finansieringslösning och bästa hantering av kontanter och likviditet. Företag från olika branscher och regioner deltar, och vinnarna väljs ut av en panel av experter inom finans och treasury. Att vinna ett Adam Smith Award anses vara en stor ära och tyder på excellens inom finansiell hantering.

Rädda liv genom Radiohjälpen

Gör skillnad genom att swisha till 90 19 506, tack för din gåva.

Publicerad 2024-07-08
Uppdaterad 2024-07-08

Aktuellt

Så funkar Musikhjälpen

Så funkar Musikhjälpen

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter: Musikhjälpen. Den 9-15 december äger Musikhjälpen...

published-icon
2024-10-14
Musikhjälpen 2024: Alla har rätt att överleva sin graviditet

Musikhjälpen 2024: Alla har rätt att överleva sin graviditet

Den 9-15 december sänds Musikhjälpen från Stora torget i Sundsvall. Årets tema är ”Alla har rätt...

Musikhjälpen
published-icon
2024-10-09
48,1 miljoner kr för Världens Barn - hittills

48,1 miljoner kr för Världens Barn - hittills

Insamlingen för Världens Barn har engagerat eldsjälar, föreningar, företag och andra organisationer...

Världens Barn
published-icon
2024-10-08
Läs fler nyheter