Möt Radiohjälpens internationella avdelning

Publicerad 2024-09-18
Närbild på två män
Alexander Eriksson och Emil Norlén

Stiftelsen Radiohjälpen har stärkt sin bemanning inom den internationella projektverksamheten och är stolta över att presentera medarbetarna Alexander Eriksson och Emil Norlén.

Alexander Eriksson ansvarar för den internationella programverksamheten, inklusive it/info-säkerhetsansvar. Emil Norlén har sedan tidigt i våras varit anställd som internationell handläggare.

Alexander har mångårig erfarenhet av att arbeta med frågor kopplade till internationellt utvecklingssamarbete. Han har en akademisk bakgrund inom statsvetenskap och freds- och konfliktstudier. Alexander kommer närmast från Utrikesdepartementet där han bland annat arbetat med mänskliga rättigheter och miljö/klimat på Sveriges ambassad i Brasilien. Tidigare har han som anställd genom Sida varit verksam i Kambodja och Moçambique. Alexander har också i tidigare roller haft ansvar inom IT och administration.

Emil har en bakgrund inom kommunikation, socialt arbete, och internationellt bistånd. Tidigare har han jobbat med handläggning på enheten för civila samhället på Sida. Under 2023 var han utsänd med följeslagarprogrammet i Israel och Palestina, med placering i Betlehem och han kommer närmast från Läkare Utan Gränser. Där arbetade han med sociala medier och kommunikation. Han har en akademisk bakgrund inom kommunikation samt fred- och utveckling.

Radiohjälpen har åtta anställda, under 2023 samlades 189 miljoner kronor in genom Radiohjälpens kampanjer Världens Barn, Musikhjälpen, Kronprinsessan Victorias fond och Radiohjälpsfonden/Melodifestivalen. Läs mer här.

Varmt välkomna till Radiohjälpen Emil och Alexander.

Publicerad 2024-09-18
Uppdaterad 2024-09-18

Aktuellt

Så funkar Musikhjälpen

Så funkar Musikhjälpen

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter: Musikhjälpen. Den 9-15 december äger Musikhjälpen...

published-icon
2024-10-14
Musikhjälpen 2024: Alla har rätt att överleva sin graviditet

Musikhjälpen 2024: Alla har rätt att överleva sin graviditet

Den 9-15 december sänds Musikhjälpen från Stora torget i Sundsvall. Årets tema är ”Alla har rätt...

Musikhjälpen
published-icon
2024-10-09
48,1 miljoner kr för Världens Barn - hittills

48,1 miljoner kr för Världens Barn - hittills

Insamlingen för Världens Barn har engagerat eldsjälar, föreningar, företag och andra organisationer...

Världens Barn
published-icon
2024-10-08
Läs fler nyheter